Feestband De Duckers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

 • Hallo muziekvrienden,
Wie zijn De Duckers nu eigenlijk, hoe komen zij aan deze naam? Dit zou u zich hebben kunnen afvragen wanneer u onze naam voor het eerst hoort of leest. Ik zal ons even voorstellen: De Duckers zijn op 1 oktober 1989 opgericht en sindsdien zijn zij met voorzichtige stapjes bezig naamsbekendheid op te bouwen in Dongen en omgeving, maar ook over de landsgrenzen m.n. in Duitsland. De Duckers bestaat uit een groep van 22 muzikanten die allen één gezamenlijk doel nastreven namelijk “gezellig met elkaar” muziek maken. Bijna alle leden van het “eerste uur” zijn nu nog steeds actief lid, de meeste van de muziekanten hebben de 50+ leeftijd al bereikt en dat heeft ook bij hen de nodige sporen nagelaten zoals op de foto’s op deze site ook te zien is. Tel alleen het aantal brillen maar en dan hebben we het nog niet over de rimpeltjes en de haren (als ze die nog hebben) gehad. Wat onze naam betreft die stamt af van het “Ducken”, dat is iets wat je toen nog voor een gulden, nu voor een Euro kan doen. Ben je benieuwd wat “Ducken” nu eigenlijk is, kom dan naar ons toe wanneer je ons ergens tegenkomt, breng een Euro mee en geef aan dat je graag een keertje wil Ducken, daarna weet ook jij wat “Ducken” is.

 • De afgelopen jaren hebben De Duckers er tijdens de tweewekelijkse zondagochtend repetities (van 10.00 uur tot 11.30 uur) er gezamenlijk hard aan gewerkt om een leuk en gezellig stukske muziek ten gehore te kunnen brengen. De repetities vinden altijd plaats in hun thuishaven “Zalencentrum De Viersprong” aan de Kanaalstraat in Dongen De Duckers spelen muziek voor iedereen van lekkere mee-deiners tot gezellige swingmuziek. Afhankelijk van het publiek passen zij hun repertoire aan. Veel van de muziekstukken die door de De Duckers gespeeld worden zijn geschreven door eigen arrangeurs: Kees Akkermans (2de trompettist) of Kees Hoevenaars (tot begin 2012 onze zwaaimeester). Gevolg hiervan is dat De Duckers een geheel eigen, unieke, muziekstijl hebben. Na het afscheid van Kees Hoevenaars heeft zijn zoon Roy het stokje van hem overgenomen en nu is het aan hem om De Duckers muzikaal scherp te houden.
 • Wat ook wel interessant is om te vermelden is dat De Duckers geen bestuur hebben, zul je wel denken dan moet het daar toch ook een rommeltje zijn binnen die vereniging? Nou niets is minder waar. De Duckers hebben in hun midden twee “regelneven”, twee man sterk voor de centen en iemand voor de post. Tijdens een jaarlijks terugkerende “praotavond”  kan eenieder zijn of haar zegje doen, en worden gezamenlijke afspraken voor het komende jaar gemaakt. Deze formule werkt tot op heden heel goed.
 • Wat zeker ook niet onbelangrijk is om te melden is dat De Duckers twee belangrijke regels hebben nl:
 • zij treden niet op tijdens de carnavalsdagen. Deze dagen zijn voor de leden zelf en mogen ze invullen naar eigen wens. Het hele jaar door verzorgen De Duckers optredens alleen in deze periode van vrijdag tot en met dinsdag gaan zij nergens op in.
 • zij maximaal 1 optreden, op een festival, braderie o.d., per maand verzorgen. Het moet voor iedereen (dus ook voor het thuisfront) leuk blijven.
 • Als groep hebben De Duckers samen altijd veel leut en gein. Ze staan voor alles open. Je kunt wel stellen dat het een groep betreft die altijd in is voor iets nieuws, niets is hun te dol als ze maar “leut” hebben. Zo brengen zij ook altijd eigen Duckers-obers mee naar een optreden. Deze obers hebben dan een belangrijke taak, zij zijn nl. verantwoordelijk voor de dranktoevoer. Zij moeten ervoor zorgen dat De Duckers op tijd voorzien worden van een “natje”, ze staan nl. niet graag droog. Zoete witte wijn met ijs is vooral het favoriete drankje bij de vrouwen en bier bij de mannen.
 • Op 31 augustus 2008 werd voor de eerste maal Duckers Parade Dongen georganiseerd. DPD is een “zomer straotparade”  welke als het aan ons ligt jaarlijks op de kalender blijft staan. De organisatie is alweer volop bezig met de voorbereidingen voor komend jaar.  Dit evenement vindt voortaan in juni plaats, in de directe omgeving van hun thuishaven “Zalencentrum de Viersprong”. Op diverse podia kunnen de aanwezige kapellen dan hun muziek ten gehore brengen. U moet beslist eens komen kijken. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag meer informatie neem dan snel een kijkje op de speciale DPD site welke u direct via een link onder het kopje “links” op deze site kunt openen.
 • Ook wordt er jaarlijks een speciale Duckersdag georganiseerd, gewoon een leuke gezellige dag met de leden en aanhang (man of vrouw) van de leden. Jaarlijks wordt er een comité aangewezen die de organisatie van de Duckersdag op zich moet nemen. Zo’n dag wordt meestal met een gezellige feestavond afgesloten in “Zalencentrum De Viersprong”. In 2014 bestaan De Duckers 25 jaar en het feestcomité is nu al druk bezig met de voorbereidingen om ook daar weer een mooi feest van te maken.
   
  Copyright 2016. All rights reserved. De Duckers
  Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu